Lecitin ProVista® 250 g
granulát Lecitin je látka tukové povahy (fosfolipid), která je základní součástí každé buněčné stěny, obzvláště nervových buněk a je nutná pro všechny životní pochody v buňce. Protože je lecitin tak zvanou nervovou výživou jeho nedostatek vede k nervozitě, předčasné únavě, zvýšenému nervovému napětí, vyčerpání, nedostatečné schopnosti koncentrace a k celkové ztrátě výkonnosti. Zkracuje zotavení po tréninku tím, že aktivuje procesy ukládání aminokyselin do svalové tkáně (anabolické procesy), omezuje odbourávání svalové tkáně při intenzivním tréninku (antikatabolické účinky). Možno kombinovat s jakýmkoli přípravkem při zvýšené únavě, stavech přepětí až přetrénovanosti a k urychlení potřeby zotavení (dvoufázové či vícefázové tréninky) Lecitin je vynikajícím preventivně působícím prostředkem především v případě kardiovaskulárních onemocnění. Současně se vyplatí jako výborný regenerační prostředek. Je-li použit před fyzickým výkonem, může velmi pozitivně ovlivnit sportovní výkon.Pomocí lecitinu je cholesterol převáděn do rozpustné formy a tím je zabráněno jeho usazování a ukládání ve stěnách velkých cév, hlavně koronárních artérií, ale i cév končetin, mozkových cév a jinde. Významnou měrou se tak podílí na snižování rizika rozvoje arteriosklerózy. Balení: 250 g dóza.
DÁVKOVÁNÍ:Doporučená denní dávka 4 g, pro sportovce až 12 g. 1-3 čajové lžičky (4-12 g) denně před nebo mezi jídlem, buď v granulované formě nebo nechat granule 15 minut bobtnat ve sklence mléka, džusu, nebo přidat do jogurtu a rozmíchat. K dosažení požadovaného pozitivního účinku musíte Lecitin používat každý den minimálně po dobu 1 týdne.
Lecitin ProVista® 250 g
Výživové hodnoty |
ve 100g Lecitinu |
---|---|
Energetická hodnota |
3645 kJ |
Bílkoviny |
<0,1 g |
Sacharidy |
< 0,1 g |
z toho cukr |
< 0,1 g |
Tuky |
99 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
13 g |
z toho fosfolipidy |
97 g |
darin enthalten: |
|
- Phosphotidylcholin |
21 g |
- Phosphotidylethanolamin |
19 g |
- Phosphatidylinosit |
13 g |
Vláknina |
0 g |
Sodík |
< 0,1 g |