INSULEAN PROTEINOVÝ VEČERNÍ CHLÉB 2+1

INSULEAN PROTEINOVÝ VEČERNÍ CHLÉB 2+1

Cena s DPH: 380 Kč

Cena bez DPH: 339 Kč

Hmotnost: 3 x 400 g
Záruka (měsíců): viz datum na obale
Skladem: Ne
Výrobce: INSULEAN
EAN: ... Katalog. číslo: 0000010
Dotaz k tomuto produktu


ORIGINÁLNÍ  PROTEINOVÝ VEČERNÍ CHLÉB  (Low carb)  2+1 Akce

Revoluční směs na pečení nízkokalorického proteinového chleba!

         

Na přípravu chleba potřebujete:
Obsah sáčku s proteinovou směsí na pečení chleba 400g
Sušené droždí (součást balení) 7g
Voda cca 30°C  340 ml

Po upečení chléb váží přibližně 620 g.

Postup přípravy:
Suchou směs na chléb promícháme  s  droždím.  340 ml ohřáté vody na cca 30°C přidáme do směsi. Těsto hněteme v kuchyňském robotu na střední výkon přibližně 6 minut.  Z těsta  vytvoříme  bochník nebo rozdělíme  na menší  kousky  a vytvoříme například  houstičky. Vložíme do vymaštěné formy nebo houstičky na vymaštěný plech a  necháme odležet asi 45- 60 minut v pokojové teplotě. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C (horní/spodní ohřev)  60 minut.

Postup v domácí pekárně
Směs na chléb smícháme s droždím , vodu nalijeme do  formy a přidáme  suchou směs,  zvolíme „rychlý program“(doba pečení by měla být alespoň 2 hodiny). Pokud je program na Vaší pekárně kratší, doprogramujte potřebnou dobu pečení ručně do 2 hodin.

2-3 plátky chleba = 35g

Složení suché směsi: bílkovinná směs (pšeničná bílkovina, sójová bílkovina, lupinová bílkovina *), žlutá a hnědá lněná semena, sójová drť, celozrnná pšeničná mouka, sojová mouka, pšeničné otruby, slunečnicová semena, sezamová semena, jablečná vláknina, sůl, emulgátor sojový lecitin, pražená mouka z ječmenného sladu, regulátor kyselosti octan sodný.

Průměrné výživové hodnoty ve 100 g suché směsi:

 

Energetická hodnota

1701 kJ/408 kcal

Bílkoviny

38.7 g

Sacharidy

13.3 g

- Z toho cukry

0,6 g

Tuky

18.1 g

- Z toho nasycené mastné kyseliny

2.2g

Vláknina

17.3 g

Sodík

0.7 g

Minerály

4.6 g

Voda

 cca 7 g

Chlebové jednotky (BE)

1.2 BE

Jedna chlebová jednotka (BE) odpovídá 83 g hmotnosti produktu.

Složení upečeného chleba:voda, bílkovinná směs (pšeničná bílkovina, sójová bílkovina, lupinová bílkovina*), žlutá a hnědá lněná semena, sojová mouka, celozrnná pšeničná mouka, sojová drť, pšeničné otruby, slunečnicová semínka, sezamová semínka, jablečná vláknina, droždí, sůl,  pražená mouka z ječmenného sladu.

Informace pro alergiky: Obsahuje lepek, sezam, sóju.  Může obsahovat stopy mléka, lískových oříšků a lupiny (vlčí bob).

Průměrné výživové hodnoty ve 100 g upečeného chleba:

 

Energetická hodnota

1266 kJ/305 kcal

Bílkoviny

28.6 g

Sacharidy

4.9 g

- Z toho cukry

1,7 g

Tuky

14.9 g

- Z toho nasycené mastné kyseliny

2,7 g

Vláknina

15.3 g

Sodík

0.5 g

Minerály

3 g

Voda

cca 33 g

Chlebové jednotky

0,4 BE


Jedna chlebová jednotka (BE) odpovídá 245 g produktu.

*Lupina – Lupinus  -vlčí bob

Ve světě začal rozvoj pěstování v 90. letech minulého století po potvrzení vysoké výživové hodnoty lupinové mouky, která je z bobů vyráběna. Dnes se využívá celá rostlina: plody jako součást potravin, zelená hmota jako krmivo, květy ve farmaceutickém průmyslu, posklizňové stvoly jako zelené hnojení.

Semena rostlin (plody)  zvaná Tremoso se  využívají po celém světě jako příloha k jídlům, lehký předkrm nebo jen jako chuťovka. Velmi rozšířená je jejich konzumace v Portugalsku a Brazílii, kde se také v největší míře pěstují. Nejčastěji se využívají jako chutný doplněk k pivu – náhrada oříšků nebo tyčinek. Tremoso má obsah bílkovin přibližně stejně vysoký jako  sója, tedy průměrně 35 %. Složení těchto bílkovin je z dietetického hlediska vynikající díky jinak často v rostlinách deficitním aminokyselinám, zejména lysinu, leucinu, metioninu a  argininu. V lupinových bobech je více než 10 % tuků, které mají vynikající složení díky až 80 % nenasycených mastných kyselin  obsažených v tucích . Další významnou látkou je lecitin – jeho obsah je až 2,5 % z obsaženého tuku.

Lupinová mouka- obsahuje pouze 30 % sacharidů, převážně s krátkým řetězcem. Přirozeně žlutá barva mouky díky obsahu karotenoidů je v pekařském průmyslu velmi žádaná. Emulgační vlastnosti mouky částečně nahrazují vaječné žloutky. Lupinová mouka je také vhodná pro výživu celiaků.

 

Rýsování svalů

Být fit a dobře vypadat

Výdrž

Budování svalové hmoty

Zpevněná a ve formě

Snižování hmotnosti